Dranken Verheyen-Moonen

Bijna wekelijks posten wij op onze facebook & instagram nieuwe producten.

Druk hiervoor op de knop rechtsbovenaan onze web pagina's.

Op deze web-pagina zullen wij u ook wat op de hoogte proberen te houden maar als je alles wilt zien kijk dan op facebook.

Deze week hebben wij voor u:

- Bottle Shop Nemesis 35,5cl 11,2%

De neus is citrusachtig en dennenachtig, met heldere koffie en cacao. Verrassend licht op de tong, het begint met een uitbarsting van harsachtige ceder, gevolgd door mandarijn en citroenschil. De afdronk levert een blijvende golf van bitterzoete chocolade en sinaasappelschil. Deze 11,2% is moeilijk te categoriseren - stout, barleywine, zwarte DIPA? Hoe je het ook noemt, het is een must om te proberen.

- Porter 35,5cl 6,5%

In een glas is hij zijdeachtig zwart met een romige bruine schuimkraag. De neus is zoet met sterke aanwezigheid van chocolade en karamelmout. Geen afwezigheid van hop geeft de robuuste portier van Founders de volle smaak die je verdient en verwacht. Gezellig als fluweel. Het is een minnaar, geen vechter

Founders (Van links naar Rechts)

- KBS 2021 35,5cl 12,2%

    Imperial Stout Double Koffie Untappd 4,4/5

- KBS Espresso 2021 35,5cl 12%

    Imperial Stout Double Koffie Untappd 4,25/5

- KBS Cinnamon Vanilla Cocoa 2021 35,5cl 12%

    Imperial Stout Double Koffie kaneel vanille en chocolade

    Untappd 4,25/5

- Founders KBS Hazelnut 35,5cl 12%

    Unt: 4,20/5

    de nieuwste KBS-smaak en bier van vatrijping, KBS Hazelnut. De perfect

    uitgebalanceerde en decadente drinkervaring van KBS ontmoet de klassieke

    smaak van hazelnoot. Door deze op bourbon gerijpte stout naar een nieuw

    niveau te tillen, laat KBS Hazelnut de bestaande premium koffie- en

    chocoladetonen naar nieuwe hoogten stijgen wanneer ze worden

    geaccentueerd door de nootachtige zoetheid van hazelnoot.

- Founders KBS 2018 35,5cl 12,3

    Unt 4,4/5

    Een imperial stout gebrouwen met een enorme hoeveelheid koffie en

    chocolade, daarna een jaar lang gerijpt in eiken bourbonvaten.

- KBS Breakfast Stout 35,5cl 8,3%

    Oatmeal Stout Untappd 4,12/5

- Velvet Rush 35,5% 11,1%

    Imperial Double Brown Ale Untappd 4,11/5

- Bottle Shop Highball Drifter 35,5cl 11%

    Imperial Double Brown Ale Untappd 4,05/5


Struise Pannepot 2022 10%

Struise Black Albert 2022 13%


Struise Kloeke Blonde 33cl 5,5%

De Kloeke Blonde is vernoemd naar de vrouw van één van de brouwers. Tijdens het inschenken vloeit er een mooi goudkleurig bier in het glas met een helder witte schuimkop. Het is een licht troebel biertje waarvan het schuim langzaam aan inzakt. Kloeke Blonde is een heerlijk fris zomer biertje met vele fruitige tinten en een nootachtige droge smaak die afsluit met een scherpe afdronk die ook snel weer verdwijnt.

Struise Black Damnation 26 Froggie 33cl 13%

€ 3,82/Fles+LG

Untappd 4,06/5

een vatgerijpte Royal Stout van 13%. Twee jaar gelagerd op wijn- en portvaten

Struise Black Damnation 24 Octopussy 33cl 13%

€ 4,48/Fles+LG

Untappd:  4,24/5

Sublieme Royal Stout gerijpt in de vaten van de befaamde Octomore Whisky van het Schotse Islay! Aroma's van Donker geroosterde mout, single-mout whisky, hout, koffie, drop en een smaak van gerookte turf, heide, hout, koffie en kandij vruchten

Tjeeses Reserva 2022   33cl 10%

Dit bier is in feite de op Port Vaten gerijpte versie van de klassieke Tsjeeses.

De prachtige amber kleur wordt gecompleteerd door een fijn laagje wit schuim. Een heerlijk Belgisch bier met karakter! De geur is subtiel en complex: Lichte moutige accenten en vleugjes rijp fruit net als in port. Niet verwonderlijk voor een bier dat op port-vaten wordt gerijpt. De smaak is al even complex. Het moutige begin maakt plaats voor verschillende fruitsmaken die wederom aan port doen denken. De afdronk is hoppig, kruidig en blijft lang in de mond hangen.

Struise:

- Black Damnation I Black Berry Albert 33cl

Royal Stout op black Current & Port Vaten

- Black Damnation XIX Maestro 33cl

Royal Stout op Caribbean Rum Vaten

- Cuvée Delphine Vintage 2019 33cl

Black Albert Stout gerijpt op 4 Roses Bourbon Vaten

Val Dieu Exellence 75cl 12,9% LIMITED EDITION

De abdij van Lérins bevindt zich op de Lérins-eilanden, op het grondgebied van de gemeente Cannes. Vader Abt van Lérins is de autoriteit die de cisterciënzers verte- genwoordigt in de abdij van Val-Dieu. De twee abdijen delen de waarden van de cisterciënzer spiritualiteit, inclusief de heerschappij van Sint-Benedictus. Het idee voor “ExcelentieduVal-Dieu" is het resultaat van een gemeenschappeli- jke wens van de Abdij van Lérinsende Abdij van Val-Dieu om een uitzonderlijk product uit hun respectievelijk erfgoed aan te bieden. Voortdurend op zoek naar nieuwe smaakervaringen, brouwden onze brouwers een Val-Dieu Grand-Cru die ze lieten rijpen in de oude vaten van Lérins-wijn. Deze gaven geleidelijk hun aroma’s vrij om ons bier te verijken na verloop van tijd. Na een jaar van rijping is de smaak perfect en kan de Excelence du Val-Dieu in een zeer beperkte oplage worden geproefd.

- Blackwoods Bastard 35,5cl 11%

Unt: 4,11/5

Verwacht heerlijke, warme geuren van single malt scotch, eikenhouten bourbonvaten, rook, zoete karamel en geroosterde mouten, een vleugje aardse kruiden en een vleugje donker fruit. Het is een kick-back sipper gemaakt om het gehemelte te prikkelen.

- Dirty Bastard 35,5cl 8,5%

Unt: 3,77/5

Scotch ale. Zo goed dat het bijna fout is. Donker robijn van kleur en gebrouwen met zeven soorten geïmporteerde mouten. Complexe afdronk, met hints van rook en turf, gecombineerd met een moutige rijkdom en een rechtse hopkracht om het de slechte houding te geven die een bier genaamd Dirty Bastard moet waarmaken. Is niet voor de kleine jongens

Galea Want Some More Smores Bourbon BA 33cl 12%

Unt 4,14

“Op het Modest bierfestival in Antwerpen hebben we de Want Some More Smores Bourbon Barrel aged stout gelanceerd.

We lieten onze gewone Smores stout voor 10 maanden rijpen op Kentucky Straight Bourbon barrels. Het resultaat is een fantastisch dessert en goed onthaald op Untappd!”

Holy Roasty Koffie Stout 33cl 0%

De allereerste alcoholvrije (koffie) stout


La Corne Vintage 33cl 9,5%

Vintage Corne du Bois des Pendus - 6 maanden gefermenteerd in vaten.

In de mond weerspiegelt hij tonen van wilde bessen die zorgen voor een lichte zuurgraad in harmonie met de warmte van de bourbon.

16 EBU – 130 EBC

Poppels All-In Sudden BA Stout (All-In Brewing & Sudden Death Collab 33cl 13,4%

Unt NOG GEEN SCORE

All-In Sudden Stout is een op vat gerijpt bier met veel smaak. Het heeft ongeveer een jaar gerijpt in vaten, wat een dikke, donkere en krachtige smaak geeft met tonen van chocolade en vanille. Het bier is een samenwerking met Sudden Death Brewing en All-In Brewing.


Poppels BA Barley Wine Marsala & Muscatel 33cl 12,4%

Unt 4,03

Barley Wine is een stijl die in de 19e eeuw populair werd in Engeland als Strong Ale, maar later zijn naam veranderde in Barley Wine. Het is een bier met een hoog alcoholgehalte dat zorgt voor een volmondig, zoet en fruitig bier, dat in evenwicht wordt gehouden door een duidelijke moutigheid.

Boon Oude Geuze Black Label Edition N°8 75 cl 7%

Oude Geuze Boon Black Label Edition N°8 brengt ons terug de typische lange, droge afdronk, maar toch zeer volmondige smaak die we van Boon Black Label gewoon zijn. Met een zeer frisse citrustoets en aangename sprankeling kan je de Boon Black Label N°8 beschrijven als een elegante, vlot doordrinkbare malse Oude Geuze. Naast zijn fijne pareling en helder gouden kleur wordt de Black Label N°8 ook gekenmerkt door een aroma van pompelmoes dat mooi omringd wordt door zachte zuren.

Deze Editie N°8 werd gebotteld op 16 juni 2022. De assemblage is een mengeling van één, twee en drie jaar op eiken foeders gerijpte lambiek. De Oude Geuze Boon Black Label Edition N°8 is een perfect aperitiefbier. Het is zeker ook een ideale geuze om met geduld van te genieten. Hij past perfect bij visschotels, denk bijvoorbeeld aan combinaties met oesters, zalm of mosselen

AnniverSeef 75cl 10%

Is een limited edition bier van Seefbier. Gebrouwen ter gelegenheid van het 10de jubileum van de brouwerij: een fruitig en kruidig Aperitief-bier.

Een samenspel tussen de eeuwenoude Seefbier receptuur, en de methodes en gisten van Franse Schuimwijnen. Na de gisting met Seefbiergist, kreeg dit bier een tweede gisting met Champagne gist, afgevuld in de 75cl fles onderging het een derde fermentatie en rijping - opnieuw met champagnegist. Doorheen dit proces werden kruiden toegevoegd.

Verwacht je niet aan een klassiek bier, maar aan een kruidig en fruitig mousserend aperitief, bij een stevige 10 %.

Ongetwijfeld verrassend voor zowel de 'bierdrinkers' als cava- schuimwijn  liefhebbers onder uw gasten.

Vanaf nu beschikbaar in beperkte oplage bij de drankenhandels, de stadswinkel en bij de brouwerij.

Struise Black Damnation 28 Van Pouck Stout 33cl 13%

Unt: 4,15/5

Een zwart kleurige Stout gerijpt op Franse Brandy vaten. Het aroma die in de neus naar bovenkomt, is afkomstig van koffie met een vleugje chocolade. Je proeft een smaak van zoethout met tonen van eikenhout en gedroogd fruit gevolgd door koffie en een vleugje chocolade.

Struise Sint Amatus Reserva 2020 33cl 10,5%

Unt: 3,9/5

Ook wel gekend onder de naam Oostvleteren 12 is dit een mooie Quadrupel gerijpt op Bourbon vaten.

Taxandria Golden Ale 33cl 8%

is een uniek goudblond bier van hoge gisting, gebrouwen volgens eigen receptuur. Fris & floraal dankzij 3 verschillende hopsoorten. Volmondig en met veel body dankzij de gulle mout en de nagisting op fles.


Taxandria Porter Stout 33cl 8%

staat voor een pikzwart bier van hoge gisting dankzij het gulle gebruik van mout. We gebruiken 4 verschillende moutsoorten waarvan 3 donkere als basis voor het bier. Een volmondige smaak met veel body, je proeft een lichte hint van karamel en en een vleugje  verbrande cacao. Frivole bitterheid dankzij de matig gedoseerde hop. Een klein zuurtje in de afdronk.


Taxandria Copper ale 33cl 8%

Taxandria Copper Ale is een koperkleurige parel dankzij een deel licht geroosterde mout die opgefrist wordt door frivole aromatische hopsoorten. Fris, fruitig, volmondig en niet bitter. Voor ons hét bier dat perfect in balans is.

Schuppenboer Moscatel Barrel Aged 33cl 8%

Schuppenboer tripel heeft een fruitig aroma door toevoeging van koriander en het gebruik van cascade als aroma hop. Is na brouwen gerijpt op Moscatel wijn vaten.


Schuppenboer Loupiac Barrel Aged 33cl 8%

Schuppenboer tripel heeft een fruitig aroma door toevoeging van koriander en het gebruik van cascade als aroma hop. Is na brouwen gerijpt op Loupiac Witte Bordeaux wijn vaten.


Schuppenboer Port Barrel Aged 33cl 8%

Schuppenboer tripel heeft een fruitig aroma door toevoeging van koriander en het gebruik van cascade als aroma hop. Is na brouwen gerijpt op Port vaten.


Dead Man’s Hand 3Y Whisky Barrel Aged 33cl 11%

Zwartkleurig bier met een uitgesproken complex karakter. Geschonken op de juiste temperatuur (8-10°C) kan men chocolade, koffie, karamel en donker fruit (rozijnen) herkennen ondersteund door een klein beetje anijs.


December Flower 33cl 13%

White Pony Winterbier

Apocalyptic Ouverture 33cl 16%

White Pony  super dikke stout Double Barrel aged in Bourbon & Japanse whisky Vaten met smaak van koffie chocolade en vanille


As Daylight Dies 33cl 11%

White Pony  Strong Ale (Flandres Red Stijl) 28 maanden gerijpt in Bordeaux vaten met toetsen van mango meloen en ananas.


Ascend into Darkness 33cl 16%

White Pony  Quadrupel 18 maanden gerijpt in Bourgogne biodinamic wijnvaten met slow blackthorne


Counting Humans as sheep 33cl 13,5%

White Pony Quadrupel 15 maanden gerijpt in cognac vaten met geroosterde cocos snippers en eiksnippers gerijpt in koffie.


Desperate Cries 33cl 14%

White Pony Quadrupel 14 maanden gerijpt in calvados & Bourbon vaten om zo te komen tot een top en klassevolle strong dark ale.


For All These Sleepless Nights 33cl 15%

Unt 4,28/5

White Pony imperial Russian Stout 26 maanden gerijpt in Amarone vaten zo zacht en o zo mooi!


Necrotic Mind Indoctrinator  33cl 12%

Unt: 4,03/5

White Pony imperial Weizen doppelbock (een groot en complex bruin bier)

The Pathetic Life of High Society 33cl 9,2%

Unt 3,79/5

White Pony imperial Radler(ietwat Imperial IPA) met US hops, limoen en citroenchil


Vultures of Democracy 33cl 16,2%

White Pony imperial Russian Stout 26 maanden gerijpt in Amarone vaten zo zacht en o zo mooi

Ne Flierefluiter Family Reserve V 11% 37,5cl

Na het uitbrengen van de Flierefluiter Super Tripel (foto) waar houtsnippers van een whisky vat zijn gebruikt om een mooi aroma van whisky en eik aan de tripel te geven is deze keer gekozen om de Flierefluiter eeuwling gedurende 5 maanden op een Whisky vat te leggen. Het vat dat ze gebruikt hebben is een ex whiskyvat, waar gedurende 25 jaar North British whisky op heeft gelagerd. De whisky uit dit vat werd gebotteld onder Italian Car Series nr7.

Whisky is een van de passies van Jan Fisser die in hun winkel een enorm assortiment whisky's heeft staan. We adviseren dan ook aan de echte whisky liefhebber om deze winkel eens te bezoeken want je zal versteld staan van het assortiment. En voor de Top Whisky's vraag je dus naar Jan.

www.fisser.be

Brouwerij Klikske:

Cardinal Hop 33cl 7%

ABV / EBC 9 / EBU 38

Smaak : verschillende Franse en Duitse hopsoorten met een fruitige afdronk


Rif Bloedappelsien 33cl 5,4%

ABV / EBC 20 / EBU 41

Smaak : bloedappelsien ; licht bittere afdronk


Citrus Kajuit 33cl 7%

ABV / EBC 8 / EBU 41

Smaak : citrus ; licht bittere afdronk


Bakboord Donkere Bessen 33cl 8,5%

ABV / EBC 77 / EBU 41

Smaak : toetsen van chocolade en koffie ; heerlijke jeneverbessen als afdronk


Tripel Kompas 33cl 8%

ABV / EBC 25 / EBU 46

Smaak : toetsen van appelsien en karamel ; lichte afdronk van banaan

Vliet Tripel 33cl 8,5%

Een origineel blond bier van hoge gisting gebrouwen met verschillende moutsoorten en met toevoeging van kandijsuiker.

Zachte hopsoorten zorgen voor de volmondigheid en het evenwichtig karakter Door de hergisting op fles heeft het bier een tintelende afdronk en een lange bewaartijd Het bier is niet gefilterd en kan helder geschonken worden op een temperatuur van 7°C, op deze temperatuur komen de smaakstoffen het best tot zijn recht. Een te lage temperatuur geeft koud troebel Wanneer je het bezinksel lust kan je dit aan het bier toevoegen door dit in het flesje even te walsen.

Brouwerij L’Huyghe (Delirium):

Artevelde Grand Cru 33cl 7,2%

Donker roodbruin bier met een stevige romige crèmekleurige schuimlaag.

Geur van gebrande mout, karamel en de zoete fruitigheid van de alcohol geven aan dit bier het perfecte aroma. In de smaak overheersen karamel, de zoete fruitigheid en een goede bitterheid. In de afdronk merk je een toffee-pittige hint naar een vleugje dadel op.


Artevelde Wijze 33cl 8%

Blond met een mooie schuimkraag. Kruidige hopneus die aan wijn doet denken. Smaak is bloemig, licht peperig aroma fris en gebalanceerd mondgevoel met een droogbitters Afdronk.


Artevelde Leute 33cl 6,2%

Blond met een mooie schuimkraag. Fris en fruitige geur.

Smaak is kruidig dankzij het samenspel van hoppen en kruiden. Volmondig met een granige en romige Afdronk.


Struise Brouwers stellen voor:

- Black Damnation 16 Ivan The Terrible 33cl 15%

Een Belgische Royal Stout gerijpt op Speyside Whisky Vaten

Unt 4,28/5

- Twenty Two anniversary Ale 33cl 14%

Een Stout op een Mysterie vat gerijpt!

Unt ?/5

Biere des Amis TRIPLE 33cl 8,5%

De Triple, een sterk dubbel gegist blond bier, is de vrucht die voortvloeit uit traditie, geduld en brouwersknowhow. Dit100% gulle en aangenaam bittere degustatiebier zal u verrassen met zijn hoparoma’s en mooie, volle afdronk.

Een mooi goudkleurig bier met volle schuimkraag, die zijn mooiste troeven uitspeelt in “zijn” glas op voet. Om alleen of in goed gezelschap van te genieten.

Biere des Amis CR(H)AZY IPA 33cl 5,5%

Dit nevelige – “Hazy” –  en heerlijk aromatisch bier inspireert zich op de traditie van de moderne IPA’s; de 4 geselecteerde hopsoorten  – Citra, Ekuanot, Ariana en Callista – harmoniseren perfect met de exotische smaken en de verfrissende citrustoetsen die dit lekkere hopbier zo gul vrijgeeft. Een moderne, stralende Hazy IPA met een urban city look.

Heel fris opdienen in zijn kegelvormig glas. Geniet er met volle teugen van tijdens een zwoele zomeravond op het terras of bij een etentje op restaurant.

Floris Honey 33cl 4,5%

is een geelblond, licht troebel witbier met honingsmaak. Het bier is gebrouwen door brouwerij Huyghe in België, bekend van onder andere Delirium. Hij heeft een zoete en licht bittere smaak en een rijk smaakpalet door de toegevoegde honing. Acaciahoning om precies te zijn, met een vleugje vanille.

Nachtraaf De Witte Raaf 33cl 5%

De Witte Raaf is een traditioneel troebel witbier.

Hij werd ontwikkeld in de traditie van de originele witbieren uit Hoegaarden in de jaren ‘60.

De tarwe zorgt voor een zachtheid die uitmondt in een dorstlessend frisse nasmaak.

Maknifique 33cl 5,7%

Deze koperkleurige Saison brengt de perfecte balans tussen mout en hop. De koperkleur verraadt al dat er donkere mouten gebruikt werden, die een heerlijk aroma doorgeven aan het bier. Als verfrissende toets worden complexe hoppen gebruikt om de nodige bitterheid en verfrissing te verzekeren.

in MAKnifique is naast exotische hopsoorten, ook vlierbloesem verwerkt. De geur is eerder exotisch, zoet en tegelijk aangenaam kruidig met een vinnige toets van hop en braam. Het gebruik van verscheidene aromahoppen in het bier, zorgen voor een sterke, intense, maar tegelijk een innemende en aangename geur.   De MAKnifique start met een volle smaak en stevige body aangevuld met een sterke hopsmaak en dus bitterheid die domineert, maar niet in overmaat is. Sterke hints van vlierbloesem, groene appel, geroosterde granen en gepofte kastanje. Naarmate de tijd vordert, zakt de bitterheid aangenaam weg. MAKnifique is fijn parelend met een perfect gebalanceerde volmondige smaak.

Boon Millésime 75cl 6,5%

Delicaat traditioneel fruitbier op basis van Belgische Krieken en lambiek

De Boon Millésime 2020 is een Oude Schaarbeekse Kriek. In de zomer van 2020 werden de krieken geoogst waarmee we dit delicate, traditionele fruitbier op basis van Belgische schaarbeekse krieken en lambiek hebben gemaakt. We lieten de verse krieken vergisten met lambiekbier dat reeds 18 maanden gerijpt had in houten vaten. We gebruikten in totaal 270 gram krieken per liter. De kriekenlambiek die hieruit resulteerde lieten we vervolgens nog eens 6 maanden rijpen in eikenhouten foeders. Na deze extra rijping hebben we het bier gebotteld in deze flessen op 19 oktober 2021. De Boon Millésime is hergist op fles en kan gerust nog enkele jaren verder rijpen.

Dit Belgische bier op basis van krieken is een ideaal degustatiebier voor foodpairing of als aperitief. Dankzij het toegankelijke alcoholpercentage (6,5%) krijgt het uitgesproken en elegante aroma van de schaarbeekse krieken vrij spel.

Het jaartal op het halsetiket van de fles vermeldt het oogstjaar van het fruit.

Je proeft het intense, wijnachtige aroma, maar ook toetsen van rijp fruit, eik en vanille. De Schaarbeekse krieken zorgen voor een zachte, ronde afdronk en worden geroemd voor het delicate aroma dat ze aan de lambiek verlenen.

Galea Want Some More Blueberry Pie 33cl 12% Franse Rode Wijn & Heaven Hill Bourbon Barrel Aged

Unt: 3,7/5

Imperial Pastry Stout met blauwe bessen, vanille en veel Biscuit mout. Mooie zuur, zoet, bitter balans. Na eerdere versie NON Barrel aged is deze nu een Double Barrel Aged!

Lupulus Vista Tripel 33cl 8,5%

Een Limited Edition Tripel amberkleurig blond bier gebrouwen in België en gebotteld in deze zeer grote, gelimiteerde fles van anderhalve liter. Perfect voor die gezellige familie bijeenkomsten of als centerpiece tijdens een feest. Dit ongefilterde ongepasteuriseerde bier heeft een zeer fruitig karakter met veel tropische invloeden. Verder tref je er tonen van rijpe peer, meloen en frisse vleugjes van mandarijn. Deze liggen om een dikke laag van groene thee.


Lupulus Hazy Session IPA 33cl 4,5%

Een Limited Edition Session IPA met anenas, "Stone Fruit" en citrus

Cardena Spaanse Trappisten

- Dubbel 33cl

- Tripel 33cl

- Quadrupel 33cl

ZEER BEPERKTE VOORRAAD MAX 1PP/PA GEEN UITZONDERINGEN GEEN RESERVATIES!