Dranken Verheyen-Moonen

White Pony's December Flower 33cl 13%

Unt: 3,59/5

Tijd voor een nieuwe editie van December Flower van het Italiaanse White Pony microbrewery!

Dit winterbier werd gebrouwen met een super hoeveelheid mout en kandijsuiker, gefermenteerd met twee gist stammen en gedryhopt met sinaasappelschillen en koriander.

Met zijn alcoholgehalte van 13% zeker te omschrijven als mond verwarmed.

Gouden Carolus Christmas 33cl - 75cl 1,5L 10%

Unt: 3,61/5

Gouden Carolus Ch8ristmas is een sterk, karaktervol donkerbruin bier. Dit bier wordt reeds in augustus gebrouwen en rust daarna enkele maanden om tot een optimaal smaakeveanwicht te komen. Het toevoegen van 6 uitzonderlijke kruiden en het gebruik van 3 soorten hop maken van dit kerstbier een bier van wereldniveau. Ideaal bij wild, stoverijen en gerijpte kazen. Het bier kenmerkt zich door de typische Drop toets die de Nederlandse klanten altijd erg lekker vinden.

KERST- & WINTERBIEREN

NU BESCHIKBAAR

WORDT VERWACHT

Corsendonk Christmas Ale 33cl 8,5%

Unt: 3,81/5

Dit typische diep roodbruine eindejaarsbier werd gemaakt op basis van geroosterde speciale mouten, de fijnste hop en geselecteerde gisten en gekruid met een vleugje koriander. Mooie neus van zoethout en koriander. Corsendonk Christmas geeft het beste van wat een kerstbier geven kan, een ronde evenwichtige smaak met een droge en verfijnde afdronk

Abbaye D’aulne Christmas 33cl / Winter 75cl 9%

Unt: 3,43/5

Donkerbruin, helder, stevig schuim.

Krachtige body, aroma's van steenfruit en kersenlikeur in het midden, de afdronk is goed in balans en licht hoppig. Lange galm.

In de mond fluwelig, verwarmend, pittig.

Geur van overrijpe kersen, pruimen. Karamel smaken.

De moutaroma's zijn netjes uitgewerkt zonder opdringerig zoet te zijn. Het krachtige lichaam staat in contrast met voldoende hoppen. Dit is stevig Belgisch brouwen.


Arend Winter 33cl 7%

Unt: 3,43/5

Arend Winter is een verwarmend bruin hoge gistingsbier met robijnrode gloed die de perfecte balans vindt tussen zachte donker moutsmaken /- aroma’s en subtiel kruidige toetsen.

Barbe Noël 33cl 7,2%

Unt: 3,50/5

De licht gebrande moutsoorten geven de diep goudblonde kleur en de kruidige hopsoorten de fris-bittere smaak

Bonsecours Blonde de Noël 33cl 9%

+GRATIS GLAS / BAK

Unt: 3,69/5

Een blond kerstbier is tamelijk zeldzaam. Deze van de makers van Paix Dieu is gebrouwen met zorgvuldig geselecteerde mouten en een oordeelkundige dosering hop en specerijen wat een uitzonderlijk aroma geeft.

Eenmaal in t glas onthult zich een gouden mandel bedekt met een dun net niet wit schuim en direct een geur van gist aroma's, specerijen, alcohol en granen.

Bij het proeven kom je fruitsmaken, gist, specerijen, kruiden en mout tegen.

Wees er snel bij want dit was de Topper van de vorige jaren!!!

Broeder Jacob Winterklokje 33cl 9%

Unt: 3,43/5

Donkerbruin, helder, stevig schuim.

Krachtige body, aroma's van steenfruit en kersenlikeur in het midden, de afdronk is goed in balans en licht hoppig. Lange galm.

In de mond fluwelig, verwarmend, pittig.

Geur van overrijpe kersen, pruimen. Karamel smaken.

De moutaroma's zijn netjes uitgewerkt zonder opdringerig zoet te zijn. Het krachtige lichaam staat in contrast met voldoende hoppen. Dit is stevig Belgisch brouwen.

Leffe Winterbier 33cl 6,6%

Unt: 3,47/5

Leffe Winter is een donker bier met fijne balans tussen zoet en bitter. Kaneelachtig in de neus en kruidige smaken zijn aanwezig maar overheersen niet. De afdronk van dit bier is fruitig droog en zindert nog lang na. Een mooie aanvulling op de gezellige kerst- of winteravonden!

Lupulus Hibernatus 33cl & 75cl 9,5%

Unt: 3,77/5

Lupulus Hibernatus is een sterk donker bier. Eens aan het kookpunt, voegen de brouwers een beetje canneel toe. De mix met getorrificeerde gist geeft dit bier een krackrig karakter. De nasmaak is tegelijkertijd bitterzoet en eindigd met koffiearoma’s.

Oud Beersel Winter Lambiek Sparkling Infused 75cl 7,2%

Unt: 3,8/5

De infusie van dennenknoppen op Lambiek, Winter Lambiek genaamd, combineert het verfrissende karakter van lambiek en de smaak van dennenbomen. Dit roept de wintersfeer op tijdens het drinken van een bier dat niet overdreven gekruid of zoet is.

Stille nacht 12% 33cl BEPERKTE OPLAGE!!!!

Unt: 3,98/5

Dit UITERST ZELDZAAM kerstbier is dan toch nog een keer aangekomen.

Dit is niet alleen een prachtig bier, ook de naam is niet te evenaren. Stel u voor dat men in alle kerken ter wereld een bierlied zou aanheffen? Zo is het natuurlijk niet bedoeld! Toch heeft een Kerstbier iets speciaals en mag er ietsje méér van verwacht worden. Ietsje meer zegt u ? Een van de zwaarste densiteiten van het wort.22°PL. De ambachtelijke brouwzaal kan een grote storting mout verwerken en men brouwt er één brouwsel per dag, koking in koperen ketel met rechtsreeks gasvuur en afkoeling in het koelschip, ook in koper.

Er wordt enkel bellenhop uit Poperinge gebruikt.Witte kandij mietten zorgen voor de extra densiteit.

De afkoeling gebeurt met een Baudelot-koeler en de gisting gebeurt in open koperen gistkuipen.

De lagering duurt minimum een maand en het bier is nagegist in de fles.

Tjeeses Reserva 2022 33cl 10%

Unt: 4,00/5

Dit bier is in feite de op Port Vaten gerijpte versie van de klassieke Tsjeeses.

De prachtige amber kleur wordt gecompleteerd door een fijn laagje wit schuim. Een heerlijk Belgisch bier met karakter! De geur is subtiel en complex: Lichte moutige accenten en vleugjes rijp fruit net als in port. Niet verwonderlijk voor een bier dat op port-vaten wordt gerijpt. De smaak is al even complex. Het moutige begin maakt plaats voor verschillende fruitsmaken die wederom aan port doen denken. De afdronk is hoppig, kruidig en blijft lang in de mond hangen.

Tongerlo Christmas 33cl 7%

Unt: 3,40/5

Een blond tot amberkleurig abijdbier met fruitig, kruidig hoparoma en licht bittere afdronk. De eeuwenoude traditie van de Norbertijnen van Tongerlo leeft verder in dit officieel erkend Belgisch abdijbier. Tongerlo Christmas is een speciaal brouwsel dat uitsluitend in de winterperiode beschikbaar is.

De hergisting op fles zorgt voor een intensere smaak en aroma, alsook een langere bewaartijd.

Troubadour Winter 33cl 9,9%

Unt: 3,53/5

De diepe, koperrode gloed van Troubadour Winter straalt onmiddellijk uit waar het winterbier voor staat: warmte. De donkere, rode kleuren worden bekomen door het toevoegen van speciaalmouten die ook de smaken van zoete karamel, koekjes en gebak in het bier brengen. De stevige vergisting zorgt voor veel fruitige aroma’s, het volmondige en verwarmende mondgevoel. De toegevoegde kruiden zetten de warmte die dit winterbier uitstraalt nog meer in het licht

Bush Noël 33cl & 75cl 12%

Unt: 3,73/5

De Bush de Noël is een amberbruin bier.

De aroma’s gaan van geel fruit (banaan, ananas) tot karamel en gedroogde vruchten.

De Bush de Noël is volrond, heeft een mooie densiteit, smaakt lichtbitter met een zoete ondertoon, aroma’s van karamel en praliné chocolade en heeft een mooie lange afdronk

De 3 Wijzen van Alvinne 33cl

- Balthazar Dark Winter Ale 33cl 9% Unt: 3,56/5

- Gaspar Blond Hoppy Winter Ale 33cl 8,5% Unt: 3,48/5

- Melchior Amber Winter ale 33cl 11% Unt: 3,67/5

Delirium Christmas 33cl & 75cl 10%

Unt: 3,84/5  

Dit jaarlijks kerstbier heeft kastanje amber kleur en een fijn wit romig aan het glas klevend schuim. De neus is een complex geheel van karamelmout, fruitigheid, kruidigheid & zoetheid van de alcohol.

Je proeft een flinke portie alcohol, sterk kruidig & lichte bitterheid. De afdronk is zoet, kruidig en licht bitterig

Dobbel Palm 25cl 6% 5+1Clip

Unt: 3,47/5.

Na 2 jaar melding Final Edition weten ze bij Swinkels blijkbaar maar geen einde te vinden aan hun stopzettings verhaal. Dobbel Palm is al sinds 1947 het kerstgeschenk van de brouwerij aan zijn klanten. Let op het is GEEN DUBBEL BIER!!! De unieke ambermouten bepalen de basissmaak van Dobbel PALM: lichte karamelsmaken met een honingachtige malsheid. Het moutproces gebeurt volgens de specifiëke voorschriften van PALM en is gericht op een natuurlijke bruinkleuring die de specifiëke smaak aan het bier geeft.

Gist bepaalt in belangrijke mate het aroma van het bier. Door intensieve selectie heeft de familie Van Roy een rijke collectie aangelegd van verschillende giststammen die elk een eigen, fruitig karakter aan het bier geven. Dobbel PALM wordt gegist met een specifiëke giststam die een nadrukkelijke banaanfruitigheid geeft.

Erdinger SchneeweiSe 50cl 5,6%

Unt: 3,52/5

Zo smaakt de winter. “Onze delicatesse voor het koude seizoen: de ERDINGER Schneeweiße met zijn heerlijk aromatische smaak.”

Fluweelzachte moutaroma's en een vleugje zoetheid maken dit witbier zo soepel. De sterke body gaat gepaard met delicate tonen van rode bessen en noten. Het koolzuur tintelt uiterst fijn op de tong, terwijl een subtiele hopbitterheid structuur geeft aan de afdronk. Een smaakvolle specialiteit voor iedereen die van karakter houdt! Of het nu voor de open haard is of in goed gezelschap - de Schneeweiße maakt gezellige uren in de herfst en winter tot een waar genot. Het is beschikbaar van oktober tot februari. Beierse edele rijping - voor perfect genot.

Flierefluiter & GCB Xmas 33cl 10%

Unt: 3,53/5

Het is een donkere Quadrupel met een alcoholpercentage van 10%. Het is geen “klassieke zoete” Quadrupel, maar een zeer “gebalanceerde” Quadrupel, zo neigt hij zelfs een beetje naar een “zachte stout”.

Dit maakt dit bier toegankelijk, maar tegelijkertijd ook complex met toetsen van chocolade en koffie.

Gordon Xmas 33cl 8,8% 3+1Clip

Unt: 3,65/5

De Gordon Xmas werd in de jaren dertig gecreëerd en luidde daarmee de traditie van de kerstbieren in. Voor de kerstperiode trekt Gordon zijn feestkleding aan. Zijn smeuïge schuim contrasteert met de robijnrode kleur van het bier en smelt in de mond weg als sneeuw voor de zon. Een absolute must onder de kerstboom!

Met Gordon Xmas klinkt het eenstemmig : "Merry Gordon Xmas !”

Dit kerstbier heeft een erg krachtige en gecorseerde smaak. Vanaf de eerste slok geniet je van de zachte smaak en de lange afdronk. Zijn houtachtige strengheid wordt loyaal gecombineerd met zijn zoetere tegenhanger en toch dringen ze elkaars smaakterritorium niet binnen. De zachte smaak verwent tong en gehemelte terwijl het krachtigere aroma langzaam in de keel wegsmelt.

Grimbergen Winter 33cl 6,5% 6+2 GRATIS

Unt: 3,48/5

Grimbergen Winter is een donker abdijbier. De smaak is vol zoet-bitter, met toetsen van kruiden, caramel en sinaas. Dit geeft het bier een warm en aangenaam smaakgevoel.

Kapittel Winter 33cl 7,8%

Unt: 3,42/5

Donkere, sterke Dark Ale met de typische smaak van Kapittelbieren. Die smaak is voornamelijk te danken aan de lokaal geteelde hop uit de regio Poperinge, maar ook de natuurlijk geteelde gersten, de aromatische kruiden en de eigen gekweekte gist stammen.


Kempisch Vuur Winter 33cl 9%

Unt: 3,32/5

Heeft een goudblonde kleur. Naast dezelfde moutsoorten die gebruikt zijn in de Kempisch Vuur Tripel zorgt een aanzienlijke hoeveelheid Munich mout voor een extra volmondigheid en laat dus zeker geen alcoholsmaak toe. Een specifieke mengeling van hop en kruiden maken van dit bier een typisch kerstbier.

Kompel Christmas 33cl 8,5%

Unt: 3,42/5

Kompel Christmas is een donker bier van hoge gisting, hergist op fles. De smaak van Luikse siroop is duidelijk aanwezig en werd gecombineerd met kruidnagel en citrus toetsen.

La Mère Noël 33cl 8,4%

Unt: 3,42/5

Bier met een middelgrote en wazige gouden kleur met een groot formaat, schuimend wit hoofd. Het aroma heeft zeer sterke noten van fruit, zowel mango en perziken, druiven en sinaasappelen, op een zoete achtergrond en met licht kruidige tonen van kaneel - een zeer complex aroma. De smaak is erg zoet met een alcohol, die vanaf het begin aanvalt. Groot mondgevoel dat eindigt met een warm gevoel

Le Lion X-mas 33cl 6%

Unt: 2,91/5

Donker kerstbier

Liefmans Gluhkriek 75cl 6%

Unt: 3,64/5  

Een heerlijk amberkleurig winterbier om samen te genieten van lange, gezellige winteravonden. Voor een optimale smaakbeleving serveer je deze Liefmans Glühkriek best aan een ideaaltemperatuur van 70°C. Hartverwarmend en overheerlijk.De smaak is zacht en zoet en zet zich verrassend mooi verder in een frisse fruitige afdronk. Dit glühbier is gebrouwen met pure krieken en een duidelijk aanwezige kruidenmengeling van kaneel, kruidnagel en steranijs.

N'Ice Chouffe  33cl 10%

Unt: 3,78/5

De kleur van dit bier verraadt al een deel en bij het opsnuiven van de aroma’s wordt het helemaal duidelijk:

het gaat hier wel degelijk om een stevig winterbier. Alcohol is prominent aanwezig, maar er komt eveneens een bepaalde kruidigheid en fruitigheid naar voor door toevoeging van zowel tijm als curaçao. Verder wordt de bruine kleur bekomen door toevoeging van donkere kandijsuiker vóór de hoofdgisting, waardoor het bier niet

echt bitter, maar wel krachtig van smaak is.

Pater Lieven Kerstpater 9% 33cl  & 75cl

Actie 12x33cl kopen = 75cl GRATIS

Unt: 3,42/5

Karaktervol, zoet-bitter winterbier.

Kerstpater heeft een diepe, donkerbruine kleur met een streepje rood. Het beige schuim verbergt warm alcoholzoet in een bier dat geurt naar chocolade, zoet van karamel en kandij. In de mond komt het kandijsuiker terug, aangenaam gecombineerd met chocoladebitter. De afdronk is lang en zalig zoet.

Peak Winter 33cl 9%

Unt: 3,38/5

De winter komt eraan en daarmee de nieuwe Peak Winter, donkerder, sterker, ruiger! Met zijn zoetheid en 9% alcohol zal het je avonden opvrolijken en opwarmen bij het vuur. Tijdens de winterperiode zal het in beperkte voorraad worden verkocht.

Punaise Busty Brunette Winter Quad Whisky BA 33cl 9,%

Unt: No Score/5

Punaise Busty Brunette is haar naam en ze is een winterse Quadrupel met toevoeging van Winterse kruiden Barrel Aged op Whisky vaten van Wambrechies Whisky uit Noord-Frankrijk.

Quintine De Noël 33cl 7,8%

Unt: 3,45/5

De Quintine De Noël is een bruin, heerlijk, volmondig winterbier van Brasserie Des Légendes. Dankzij de hoppige karamelsmaken zal je van dit bier kunnen genieten tijdens koude winterdagen. Past overigens perfect bij rood vlees en kaasschotels.

Schuppenboer Winter Rum Barrel Aged 33cl & 75cl 10%

Unt: 3,70/5

De schuppenboer is voor de eindejaarsperiode weer op Rum vaten van het Midden Amerikaanse Belise gelegd.

De rum en houttoetsen geven extra diepgang aan dit mooi gebalanceerd fruitig en hopbitter bier.

Slaapmutske Christmas 33cl 7,4% & GLUTENVRIJ!!!

Unt: 3,46/5

Een traditioneel gebrouwen kerstbier van hoge gisting met hergisting op de fles.

Kleur: Donkerbruin

Geur: Moutig

Smaak: Volle moutige smaak, met een aangename zachte afdronk

St Bernardus Christmas 33cl & 75cl 10%

Unt: 3,94/5

St.Bernardus Christmas Ale is een donker bier, met een volle moutig-fruitige smaak, gebrouwen met meer en andere hop en moutsoorten, en dus ook meer aroma's en smaken.

Het perfecte bier om op een (koude?) winteravond van te genieten, alleen of in het gezelschap van enkele vrienden

St Feuillien Cuvée de Noël 33cl 9%

Unt: 3,71/5

Dit bier heeft een volle schuimontwikkeling, de kraag is compact en stabiel. Gebrande gerst zorgt voor een bruinige tint. De kleur is diep robijnrood. De neus wordt verrast door een intense ontwikkeling van het aroma. De aromaten dragen ruimschoots bij tot dit aangename parfum. Het bier heeft een zeer ronde smaak, een zachtheid die voortvloeit uit een synergie tussen gebrande moutsoorten, een zorgvuldig op de voet gevolgde gisting en een lang verblijf in de koude kamer. De bittere ondertoon schraagt een harmonisch geheel van evenwichtige componenten.

Straffe Hendrick X-mas Blend 75cl 2023 11%

IMITED EDITION!

Unt 4,03/5

Een multi Barrel Aged Quadrupel in beperkte Oplage

Ter Dolen Winter 33cl 9,1%

Unt: 3,71/5

Ter Dolen Winter is de creatie van onze brouwmeester Hendrick. Hendrick verkoos als winterbier een donker bier met een dieprode schijn te brouwen waarin hij naast 3 soorten mout en 2 soorten hop, honing uit eigen regio en kaneel toevoegde.

Tête de Mort X-Mas 33 cl 8,1%

Unt: 3,46/5

Aanblik: Bruin en donker, royaal en met een fijn wit schuim.

Neus: Rijk, met vleugjes koriander en zoethout.

Smaak: Ronde en zwaar, aangename aroma's van speciale moutsoorten. Opmerking: drink dit typische eindejaarsbier op 8° tot 12°. Dit is een topbier om wijselijk met vrienden en familie te degusteren.

Val-Dieu Noël 33cl 7%

Unt: 3,57/5

De Val-Dieu Kerst is warmkleurig ambergeel gekleurd. Zijn vol karakter en licht verteerbaarheid heeft een volle schuimkraag en een heerlijke aroma met een zeer uitgesproken smaak van gist en mout. Een vleugje Porto en een spookachtige zoetheid die fijne en evenwichtige smaken bevatten, zal deze fantastische mix van smaken aanvullen.

Gerstemout,hop (Tsjechische & Duitse), water, gist en Porto

Vicaris Winter 33cl 10%

Unt: 3,61/5

Vicaris Winter is een donkerbruin bier met een mooi gekleurde schuimkraag en een rijk aroma. Het is net zoals de Generaal gebrouwen met drie soorten mout en twee soorten hop. Het winterbier is het enige Vicarisbier met kruiden en daarom ideaal om van te genieten tijdens koude winteravonden. Het gebruik van een specifieke giststam, de complexiteit van de moutsoorten, en de toevoeging van zoethout en steranijs geven dit bier het meest complexe smaakpallet dat Vicaris in zijn gamma heeft.

Als je dit bier enkele jaren laat liggen speelt de veroudering een complementaire rol in de smaakervaring. Vicaris Winter is enkel te verkrijgen van november t.e.m. maart (zolang de voorraad strekt).

Winter Hellheim 33cl 12%

Unt: 3,70/5  

Winter Helheim is het Winterbier van Enigma. Het is een massief, 12% donker bier in quadrupelstijl gebrouwen met een sterk fermenterende Belgische gist. Om de smaak en het aroma van het bier verder te versterken, hebben ze het bier gelagerd op eikenhoutsnippers van Bourbonvaten.

Omdat de Kerstmanfiguur sterk beïnvloed is door de vroege Noorse religie (vraag het maar aan Rudolph het rendier), hebben ze dit als inspiratie gebruikt voor het label en de naam. In de Noorse mythologie is Helheim een ​​van de negen werelden van waaruit de epische slag om Ragnarök zal beginnen ...

Winterkoninkske/Winterbinkske 33cl 8,3%

Unt: 3,55/5

Naast de Bloesem Bink kan je nog van een tweede seizoensbier genieten, het Winterkoninkske.

Dit bier is hét ideale bier om een koude en kille winteravond gezellig te maken.

De ingrediënten zijn: zeven moutsoorten (waaronder havermout), twee Belgische hopsoorten, brouwwater en gist.

Ons winterbiertje is een donker en hartverwarmend bier met een volle zuivere, licht zoetige smaak en een lange, zachte bittere afdronk.

Winterkoninkske Grand Cru 75cl 13%

Wordt verwacht eind 11/2023

Unt: 4,14/5

In december 2009 is Winterkoninkske Grand Cru geboren, een zwaar donker bier om met mate van te genieten.

Door het gebruik van verschillende donkere mouten krijgen we chocolade, koffie en sherry toetsen. Hierdoor past het perfect bij wild gerechten en chocoloade desserten. Het strafste winterbier van Limburg.

Nu reeds reserveerbaar via mail naar reservering@drankenverheyen.be met vermeling van aantal flessen en je Tel/Mob nr.


Paljas Winter Whisky Infused 33cm 7,5%

Unt: 3,50/5

Donker bier met zoete toetsen van rozijnen, zoethout en de Filliers whisky smaak.