Dranken Verheyen-Moonen

Gouden Carolus Christmas 33cl - 75cl 1,5L 10%

Unt: 3,61/5

Gouden Carolus Ch8ristmas is een sterk, karaktervol donkerbruin bier. Dit bier wordt reeds in augustus gebrouwen en rust daarna enkele maanden om tot een optimaal smaakeveanwicht te komen. Het toevoegen van 6 uitzonderlijke kruiden en het gebruik van 3 soorten hop maken van dit kerstbier een bier van wereldniveau. Ideaal bij wild, stoverijen en gerijpte kazen. Het bier kenmerkt zich door de typische Drop toets die de Nederlandse klanten altijd erg lekker vinden.

WINTERBIEREN

Corsendonk Christmas Ale 33cl 8,5%

Unt: 3,81/5

Dit typische diep roodbruine eindejaarsbier werd gemaakt op basis van geroosterde speciale mouten, de fijnste hop en geselecteerde gisten en gekruid met een vleugje koriander. Mooie neus van zoethout en koriander. Corsendonk Christmas geeft het beste van wat een kerstbier geven kan, een ronde evenwichtige smaak met een droge en verfijnde afdronk

Lupulus Hibernatus 33cl & 75cl 9,5%

Unt: 3,77/5

Lupulus Hibernatus is een sterk donker bier. Eens aan het kookpunt, voegen de brouwers een beetje canneel toe. De mix met getorrificeerde gist geeft dit bier een krackrig karakter. De nasmaak is tegelijkertijd bitterzoet en eindigd met koffiearoma’s.

Oud Beersel Winter Lambiek Sparkling Infused 75cl 7,2%

Unt: 3,8/5

De infusie van dennenknoppen op Lambiek, Winter Lambiek genaamd, combineert het verfrissende karakter van lambiek en de smaak van dennenbomen. Dit roept de wintersfeer op tijdens het drinken van een bier dat niet overdreven gekruid of zoet is.

Stille nacht 12% 33cl BEPERKTE OPLAGE!!!!

Unt: 3,98/5

Dit UITERST ZELDZAAM kerstbier is dan toch nog een keer aangekomen.

Dit is niet alleen een prachtig bier, ook de naam is niet te evenaren. Stel u voor dat men in alle kerken ter wereld een bierlied zou aanheffen? Zo is het natuurlijk niet bedoeld! Toch heeft een Kerstbier iets speciaals en mag er ietsje méér van verwacht worden. Ietsje meer zegt u ? Een van de zwaarste densiteiten van het wort.22°PL. De ambachtelijke brouwzaal kan een grote storting mout verwerken en men brouwt er één brouwsel per dag, koking in koperen ketel met rechtsreeks gasvuur en afkoeling in het koelschip, ook in koper.

Er wordt enkel bellenhop uit Poperinge gebruikt.Witte kandij mietten zorgen voor de extra densiteit.

De afkoeling gebeurt met een Baudelot-koeler en de gisting gebeurt in open koperen gistkuipen.

De lagering duurt minimum een maand en het bier is nagegist in de fles.

Tjeeses Reserva 2022 33cl 10%

Unt: 4,00/5

Dit bier is in feite de op Port Vaten gerijpte versie van de klassieke Tsjeeses.

De prachtige amber kleur wordt gecompleteerd door een fijn laagje wit schuim. Een heerlijk Belgisch bier met karakter! De geur is subtiel en complex: Lichte moutige accenten en vleugjes rijp fruit net als in port. Niet verwonderlijk voor een bier dat op port-vaten wordt gerijpt. De smaak is al even complex. Het moutige begin maakt plaats voor verschillende fruitsmaken die wederom aan port doen denken. De afdronk is hoppig, kruidig en blijft lang in de mond hangen.

De 3 Wijzen van Alvinne 33cl

- Balthazar Dark Winter Ale 33cl 9% Unt: 3,56/5

- Gaspar Blond Hoppy Winter Ale 33cl 8,5% Unt: 3,48/5

- Melchior Amber Winter ale 33cl 11% Unt: 3,67/5

Dobbel Palm 25cl 6% 5+1Clip

Unt: 3,47/5.

Na 2 jaar melding Final Edition weten ze bij Swinkels blijkbaar maar geen einde te vinden aan hun stopzettings verhaal. Dobbel Palm is al sinds 1947 het kerstgeschenk van de brouwerij aan zijn klanten. Let op het is GEEN DUBBEL BIER!!! De unieke ambermouten bepalen de basissmaak van Dobbel PALM: lichte karamelsmaken met een honingachtige malsheid. Het moutproces gebeurt volgens de specifiëke voorschriften van PALM en is gericht op een natuurlijke bruinkleuring die de specifiëke smaak aan het bier geeft.

Gist bepaalt in belangrijke mate het aroma van het bier. Door intensieve selectie heeft de familie Van Roy een rijke collectie aangelegd van verschillende giststammen die elk een eigen, fruitig karakter aan het bier geven. Dobbel PALM wordt gegist met een specifiëke giststam die een nadrukkelijke banaanfruitigheid geeft.

Erdinger SchneeweiSe 50cl 5,6%

Unt: 3,52/5

Zo smaakt de winter. “Onze delicatesse voor het koude seizoen: de ERDINGER Schneeweiße met zijn heerlijk aromatische smaak.”

Fluweelzachte moutaroma's en een vleugje zoetheid maken dit witbier zo soepel. De sterke body gaat gepaard met delicate tonen van rode bessen en noten. Het koolzuur tintelt uiterst fijn op de tong, terwijl een subtiele hopbitterheid structuur geeft aan de afdronk. Een smaakvolle specialiteit voor iedereen die van karakter houdt! Of het nu voor de open haard is of in goed gezelschap - de Schneeweiße maakt gezellige uren in de herfst en winter tot een waar genot. Het is beschikbaar van oktober tot februari. Beierse edele rijping - voor perfect genot.

Flierefluiter & GCB Xmas 33cl 10%

Unt: 3,53/5

Het is een donkere Quadrupel met een alcoholpercentage van 10%. Het is geen “klassieke zoete” Quadrupel, maar een zeer “gebalanceerde” Quadrupel, zo neigt hij zelfs een beetje naar een “zachte stout”.

Dit maakt dit bier toegankelijk, maar tegelijkertijd ook complex met toetsen van chocolade en koffie.

Peak Winter 33cl 9%

Unt: 3,38/5

De winter komt eraan en daarmee de nieuwe Peak Winter, donkerder, sterker, ruiger! Met zijn zoetheid en 9% alcohol zal het je avonden opvrolijken en opwarmen bij het vuur. Tijdens de winterperiode zal het in beperkte voorraad worden verkocht.

Schuppenboer Winter Rum Barrel Aged 33cl & 75cl 10%

Unt: 3,70/5

De schuppenboer is voor de eindejaarsperiode weer op Rum vaten van het Midden Amerikaanse Belise gelegd.

De rum en houttoetsen geven extra diepgang aan dit mooi gebalanceerd fruitig en hopbitter bier.

Slaapmutske Christmas 33cl 7,4% & GLUTENVRIJ!!!

Unt: 3,46/5

Een traditioneel gebrouwen kerstbier van hoge gisting met hergisting op de fles.

Kleur: Donkerbruin

Geur: Moutig

Smaak: Volle moutige smaak, met een aangename zachte afdronk

St Bernardus Christmas 33cl & 75cl 10%

Unt: 3,94/5

St.Bernardus Christmas Ale is een donker bier, met een volle moutig-fruitige smaak, gebrouwen met meer en andere hop en moutsoorten, en dus ook meer aroma's en smaken.

Het perfecte bier om op een (koude?) winteravond van te genieten, alleen of in het gezelschap van enkele vrienden

Straffe Hendrick X-mas Blend 75cl 2023 11%

IMITED EDITION!

Unt 4,03/5

Een multi Barrel Aged Quadrupel in beperkte Oplage

Tête de Mort X-Mas 33 cl 8,1%

Unt: 3,46/5

Aanblik: Bruin en donker, royaal en met een fijn wit schuim.

Neus: Rijk, met vleugjes koriander en zoethout.

Smaak: Ronde en zwaar, aangename aroma's van speciale moutsoorten. Opmerking: drink dit typische eindejaarsbier op 8° tot 12°. Dit is een topbier om wijselijk met vrienden en familie te degusteren.

Vicaris Winter 33cl 10%

Unt: 3,61/5

Vicaris Winter is een donkerbruin bier met een mooi gekleurde schuimkraag en een rijk aroma. Het is net zoals de Generaal gebrouwen met drie soorten mout en twee soorten hop. Het winterbier is het enige Vicarisbier met kruiden en daarom ideaal om van te genieten tijdens koude winteravonden. Het gebruik van een specifieke giststam, de complexiteit van de moutsoorten, en de toevoeging van zoethout en steranijs geven dit bier het meest complexe smaakpallet dat Vicaris in zijn gamma heeft.

Als je dit bier enkele jaren laat liggen speelt de veroudering een complementaire rol in de smaakervaring. Vicaris Winter is enkel te verkrijgen van november t.e.m. maart (zolang de voorraad strekt).

Winter Hellheim 33cl 12%

Unt: 3,70/5  

Winter Helheim is het Winterbier van Enigma. Het is een massief, 12% donker bier in quadrupelstijl gebrouwen met een sterk fermenterende Belgische gist. Om de smaak en het aroma van het bier verder te versterken, hebben ze het bier gelagerd op eikenhoutsnippers van Bourbonvaten.

Omdat de Kerstmanfiguur sterk beïnvloed is door de vroege Noorse religie (vraag het maar aan Rudolph het rendier), hebben ze dit als inspiratie gebruikt voor het label en de naam. In de Noorse mythologie is Helheim een ​​van de negen werelden van waaruit de epische slag om Ragnarök zal beginnen ...

Winterbinkske Grand Cru 75cl 13%

Unt: 4,14/5

In december 2009 is Winterkoninkske Grand Cru geboren, een zwaar donker bier om met mate van te genieten.

Door het gebruik van verschillende donkere mouten krijgen we chocolade, koffie en sherry toetsen. Hierdoor past het perfect bij wild gerechten en chocoloade desserten.